Nieuws

Uw auto weer als nieuw!

De auto is voor veel mensen onmisbaar in het dagelijks leven. Hij brengt je niet alleen van huis naar het werk, maar zorgt er ook voor dat je veilig op de plaats van bestemming aankomt. Tenzij je schade rijdt….of een ander schade aan jouw auto veroorzaakt.

En dat kan iedereen overkomen. Autoschade is geen schande! Natuurlijk, de aanblik van je auto in gehavende staat is een minder plezierige ervaring. Gelukkig weten de specialisten bij Spuiterij De Werf hier wel raad mee. Uw auto weer als nieuw, wie wil dat nou niet?

Fons Zeeman, (samen met Siem Castricum eigenaar van Spuiterij de Werf), geeft uitleg; ‘Wie schade gereden heeft hoeft alleen maar ons te bellen. Wij regelen het vanaf dat moment. We zorgen ervoor dat de auto (als deze niet meer kan rijden) naar ons gebracht wordt, of de klant komt zelf langs. Samen kijken we naar de schade, deze wordt gecalculeerd in een speciaal schadesysteem, waarbij we precies weten, wat er aan onderdelen nodig is, of delen kunnen worden hersteld, of vervangen moeten worden, hoe lang we hiervoor nodig hebben, en een schadebedrag. Deze informatie wordt aan de verzekerings- of leasemaatschappij doorgegeven en dan gaan we met de schade auto aan de slag. Als de auto op het afgesproken tijdstip bij ons wordt gebracht, ligt er al een dossier klaar en zijn de benodigde onderdelen al in bestelling’ aldus Fons Zeeman.

‘Auto’s bestaan tegenwoordig uit verschillende materiaalsoorten, aluminium, polyester, staal, noem maar op, en die vereisen allemaal een andere reparatiemethode. Zo zijn er voor bijvoorbeeld aluminium autoschadeherstel speciale reparatiemethodes en materialen waar mee gewerkt moet worden’. Ook de toename van elektronica, die zich overigens niet beperkt tot uitsluitend onder de motorkap, maar ook aanwezig is achter het dashboard. Hierbij kan men denken aan auto’s die uitgerust zijn met koplampen die reageren op de positie op de weg, of die automatisch waarschuwen als er gladheid is. Maar ook bijvoorbeeld parkeersensoren, of achteruitkijk camera’s waar sommige auto’s mee zijn uitgerust, en de airbags, vormen een belangrijk onderdeel op het elektronische vlak. En deze aspecten worden bij schade vaak ‘onderschat’, in de zin van de kosten die erbij komen kijken om dit te herstellen, en de vakbekwaamheid van de medewerker die hier mee moet werken’. ‘Heel belangrijk, aldus Siem Castricum, want vakmensen zullen alleen nog maar schaarser worden in de toekomst.

Overigens is het wel belangrijk om goed te weten hoe men verzekerd is in geval van autoschade, en waar men recht op heeft als er een keer iets gebeurd. Siem Castricum licht dit toe ‘De meeste polisvoorwaarden van autoverzekeringen bevatten vaak onduidelijke en onbegrijpelijke taal, waar men als verzekeringsnemer/consument niet mee uit de voeten kan’. ‘ We merken regelmatig dat ‘goedkope’ autoverzekeringen vaak redenen zijn om de huidige autoverzekering om te zetten, waarbij de verzekerde als consument zich niet realiseert dat dit gevolgen kan hebben als men autoschade heeft. Wij zijn dagelijks met de schadeafhandeling van autoschades belast, en wil u dan ook graag helpen in het oerwoud van regels’.

Eén van onze belangrijkste adviezen ten aanzien van autoverzekeringen luidt dan ook:
Onderzoek voorafgaand aan het sluiten van een nieuwe autoverzekering zelf en vraag specifiek naar wat uw rechten en plichten zijn bij eventuele autoschade. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de hoogte van uw eigen risico, heeft u recht op vervangend vervoer, enz.

We maken het bijna dagelijks mee, aldus Siem Castricum, dat mensen in hun enthousiasme een goedkope autoverzekering hebben afgesloten. Maar in de praktijk blijkt goedkoop dan vaak duurkoop. Men wordt met een hoog eigen risico opgezadeld als het geen verhaalschade is, of men wordt verplicht gesteld om naar een schadebedrijf te gaan waar de verzekeraar afspraken mee heeft gemaakt. ‘Eigenlijk betaal je zelf de prijs voor het feit dat je een goedkope autoverzekering hebt afgesloten, want als je een keer met schade te maken hebt, dan heb je totaal geen zeggenschap meer over je eigen auto en wat hier mee gebeurd nadat je schade hebt gereden’. ‘En dat kan eigenlijk niet, want, je moet toch wel baas blijven over je eigen auto’ aldus Fons Zeeman.

Spuiterij De Werf is aangesloten bij FOCWA, de branchevereniging voor autoschadeherstelbedrijven. Overigens kan men bij Spuiterij De Werf ook terecht voor de kleine, nog rijdbare schades, waarvan men vaak denkt, dat deze gevolgen hebben in de no-claim treden van de verzekering. ‘Een ding staat vast, wie met kleine rijdbare schade blijft doorrijden, betaald de rekening op het moment dat de auto wordt ingeruild’. ‘Want dan is de auto aanzienlijk minder waard, en de schade een stuk groter’.

Fons Zeeman en Siem Castricum zijn nu alweer 9 jaar gevestigd op industrieterrein De Werf in Castricum. ‘Ook klanten met een smalle beurs die autoschade hersteld willen hebben, kunnen we helpen door het gebruik van (originele) gebruikte onderdelen aldus Siem Castricum’. ‘En ja, we spuiten ook nog steeds meubels, variërend van keukenkastjes tot scooters en andere gebruiksvoorwerpen’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.